Amber Blokjes

Wat zijn amberblokjes?

Dat wil ik graag aan je uitleggen in deze blog. Je hebt ze misschien al eens voorbij zien komen in een advertentie, of ergens in een woonwinkel geroken, Marokkaanse geurblokjes. Alhoewel men in het algemeen over amberblokjes spreekt.

Eigenlijk heb ik het al verklapt, een amberblokje is een geurblokje wat uit Marokko komt. Amber is een geur, en de oorspronkelijke Marokkaanse geurblokjes waren er in de geur amber. Vandaar dat de naam die voor alle verschillende Marokkaanse geurblokjes gebruikt wordt toch vaak ‘amberblokje’ is. Amberblokjes hebben de weg naar Nederland gevonden en langzaamaan raken we allemaal betoverd door de heerlijke geuren van de Marokkaanse blokjes.

 

Waar gebruik je een amberblokje voor?

Een amberblokje is heel veelzijdig te gebruiken. Zoals ik je al vertelde is een amberblokje een geurblokje. Je gebruikt het blokje dus om een lekkere geur te verspreiden. En waar je dit wilt doen kun je helemaal zelf bepalen. Een amberblokje kun je gebruiken in elke ruimte van je huis. Voor een kleinere ruimte zoals een toilet, badkamer of hal is één blokje voldoende. In een wat grotere ruimte kun je twee of meer blokjes gebruiken.

Je kunt een amberblokje ook gebruiken om een lekkere geur in je linnenkast te krijgen, en er zijn ook mensen die het amberblokje in hun auto leggen om de geur te verfrissen.

Je kunt het blokje dus gebruiken als geur voor in je huis, maar wrijf ook eens met het blokje over je huid. De heerlijke geur van de blokjes is ook erg prettig om als parfum op je huid te gebruiken. En niet alleen de geur is fijn, het zorgt ook voor rust en ontspanning.

 

Hoe gebruik je het amberblokje?

Je krijgt een amberblokje vaak geleverd in een zakje van tule. Maar sommige winkels verkopen het geurblokje gewoon los. Het zakje is wel erg handig, want zodoende kan je het amberblokje gemakkelijk op hangen in bijvoorbeeld het toilet of de linnenkast. Naast dat het zakje handig is, is het ook decoratief.

Je kunt een amberblokje ook wegleggen. Er zijn speciale schaaltjes en bakjes te koop. Variërend van hout tot metaal, en van schelpen tot keramieken schaaltjes. Er is dus voor elke inrichting wel een passend accessoire verkrijgbaar. Zelf vind ik het erg mooi om een geurblokje op een schaaltje mee te decoreren tussen andere woondecoraties.

In het begin ruikt je blokje sterk, als je na verloop van tijd de geur van je amberblokje afneemt gooi je het niet weg! Nee, want een amberblokje van goede kwaliteit gaat zeker een jaar mee. Wat doe je dan wel als de geur af neemt…. Je schraapt met een mesje een laagje van het geurblokje af. Hierdoor komt er een nieuwe laag tevoorschijn die weer de oorspronkelijke sterke geur geeft. En zo kun je door gaan en iedere keer opnieuw weer een nieuwe laag tevoorschijn halen.

Het schraapsel wat van het Marokkaanse amberblokje is afgekomen gooi je ook niet weg. Je kunt dit nog op twee manieren gebruiken. Je kunt er wat van in je stofzuigerzak doen, door de warmte van de motor van de stofzuiger gaat het schraapsel sterker ruiken en zodoende verspreid je de heerlijke geur van het amberblokje door je huis. De andere manier om nog een keer van de geur van je blokje te genieten is door het schraapsel te smelten in een waxbrander. Het schraapsel wordt warm en vloeibaar en zal sterker gaan ruiken.

Sommige mensen leggen het amberblokje ook wel eens op de verwarming. Door de warmte van de kachel gaat het geurblokje ook sterker ruiken. Als je ervoor kiest om dit te doen leg dan altijd wel een schaaltje of bakje onder het blokje. Dit om te voorkomen dat je vlekken in je vloer gaat krijgen. De warmte kan er namelijk voor zorgen dat je amberblokje gaat smelten.

 

Waar is een amberblokje van gemaakt?

Een amberblokje bestaat voor het grootste gedeelte uit wax. Dit is ook de reden waarom de geurblokjes sterk reageren op warmte en zacht worden of smelten bij warmere temperaturen. Essentiële oliën zijn ook een belangrijk ingrediënt van een amberblokje. Daarnaast is er geur toegevoegd die van toepassing is voor de geur van het betreffende blokje. Zo zit er in het geurblokje ‘jasmijn’ een jasmijngeur, en musk in het geurblokje ‘musk’.

Traditionele amberblokjes worden met de hand gemaakt. Elk geurblokje is hierdoor verschillend van vorm en niet voorzien van hele strakke randen. Vanzelfsprekend komen Marokkaanse amberblokjes uit Marokko, veelal worden ze gemaakt in Marrakesh. Zoals met alles zijn er ook ‘namaak’ amberblokjes verkrijgbaar. Wil je de echte sensatie van het amberblokje ervaren, let er dan op dat je een amberblokje uit Marokko koopt. Ga ook niet voor de goedkoopste geurblokjes, deze hebben niet de kwaliteit die je wilt hebben. De amberblokjes die Creatieve Decoraties Voor Jou verkoopt zijn gegarandeerd Marokkaanse amberblokjes.

 

Ben jij al betoverd door de geur van amberblokjes?

Als je eenmaal een amberblokje hebt geroken, dan herken je het daarna gelijk. De geur is zo geweldig, jammer dat ik het je niet kan laten ruiken in dit bericht. Afgelopen zomer was ik regelmatig te vinden op fairs en gezellige markten. Natuurlijk had ik de geurblokjes bij, en ze verkochten zichzelf. Met de windvlagen mee verspreide zich een heerlijke geur. Met je ogen dicht zou je jezelf op een lokaal marktje in Marrakesh wanen. En ook in mijn winkeltje ruikt het er heerlijk naar. Vanzelfsprekend heb ik ze ook in huis, de bloemige jasmijn blokjes in de toiletruimte en badkamers, en de wat zwaardere musk in de woonkamer.

Een amberblokje is leuk om cadeau te geven, aan jezelf of een ander. Amberblokjes en schaaltjes voor amberblokjes zijn verkrijgbaar in de webshop en door het compacte formaat zijn ze ook nog eens heel voordelig te verzenden! Ik zou zeggen, probeer maar eens een amberblokje, je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

 How to keep your shine

Sieraden onderhouden..

 

Waekura

Al onze juwelen zijn gemaakt van 3 micron verguld op een messing basis.

Er is dus geen risico op allergie. Hierdoor zijn de sieraden van Waekura hypoallergeen.

De producten verkleuren niet, dus u kunt uw sieraden onder water dragen, ze zullen niet oxideren.

De stenen in onze sieraden zijn halfedelstenen.

Wat parels betreft, het zijn zoetwaterparels.

 

We raden af ​​om sieraden in contact te laten komen met parfum...

en andere cosmetica die alcohol bevat.

Als je stukken van kralen bezit...

we raden ook af om ze in contact te brengen met water.

Al onze sieraden zijn waterbestendig, echter een hoge concentratie chloor

hun glans kunnen veranderen.

 

Stainless steel

 

We love it! Sieraden waar je geen nee tegen kunt zeggen. Als je een goede kwaliteit/prijsverhouding zoekt ben je bij stainless steel, ook wel roestvrij staal genoemd, aan het juiste adres. Roestvrij staal is een legering van ijzer, chroom en koolstof. Het voordeel van stainless steel is dat het heel sterk materiaal is, niet snel krast en erg mooi glimt. Daarnaast verkleurt stainless steel ook niet.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van stainless steel?

● Het is 100 procent allergie vrij, dus wanneer jij een gevoelige huid hebt is stainless steel dé optie!

● Stainless steel is een duurzaam materiaal, wat dus erg lang mee gaat. Daarnaast is het ook 100 procent recyclebaar. Het is dus een goede investering, omdat je er zeker van bent dat het sieraad lange tijd mee zal gaan.

● Last but not least: stainless steel verkleurt niet. Ook een belangrijk puntje wanneer je het fijn vindt om een sieraad altijd om te hebben.

Stainless steel zal niet snel vervormen, dus vraagt om weinig onderhoud. Verder raden we je wel aan om stainless steel niet in de buurt van chloor te houden, dat is namelijk de enige vloeistof waardoor het zou kunnen verkleuren. 

 

Gold Plated

*geen Waekura.

Gold plated sieraden hebben een basis van metaal. Over dit metalen sieraad is een laagje ander metaal gegoten, in het geval van gold plated is dat een laagje goud. Dit wordt ook wel verguld genoemd.

 

Verkleuring van gold plated sieraden

Dit hangt af van een aantal factoren, zie de tips voor het onderhouden van je gold plated sieraden.

De snelheid van de verkleuring ook af van de PH-waarde van je huid. PH betekent de zuurtegraat van je huid. Sommige mensen hebben een bepaalde zuurgraad waar sieraden slechter tegen kunnen.

Het laagje zilver of goud bij plated sieraden kan er ook hier weer afhankelijk van de zuurgraad van je huid en de dikte van het laagje ook weer afslijten.

 

Hoe verzorg je gold plated sieraden
Veel sieraden liefhebbers vragen zich vaak af hoe lang een gold plated sieraad mooi blijft. Dit hangt van verschillende factoren af. Doordat de basis van de gold plated sieraden van BY DIN echt zilver is verkleuren de sieraden niet, maar door invloeden van buitenaf kan het laagje (gold plated) wel gaan slijten. Het kan daarnaast voorkomen dat je gold plated sieraad wat groen kan uitslaan. Dit heeft te maken met de zuurgraad van je huid en kan per persoon verschillen. Het kan bijvoorbeeld liggen aan je voeding, of je veel transpireert, medicijnen gebruikt of alcohol drinkt.

Hier vind je een aantal tips voor het onderhouden van je gold plated sieraad en om aanslag op je sieraad te voorkomen:

- Voorkom dat het sieraad in aanraking komt met chemische producten;
- Zorg dat je gold plated sieraad niet in aanraking komt met parfum, cosmetica en haarlak;
- Wanneer je gaat sporten of zwemmen kan je beter geen gold plated sieraden dragen;
- Heeft het sieraad groene uitslag? Maak je sieraad dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek;
- Bewaar je sieraden het liefst apart (dit voorkomt oxidatie);
- Berg je sieraden goed op, het liefst in een droge en luchtdichte sieradendoosje. 


Als je op de juiste manier omgaat met je gold plated sieraden dan houd je het langste plezier ervan!


Staat jou vraag er niet tussen? Stel hem gerust..